Knjiga HORMONSKA JOGA - poetično dinamični priročnik za uravnoteženo hormonsko življenje. Knjigo avtorice Alenke Košorok Humar lahko naročite na www.eno.si.

.......................

Preberite si aktualni članek Hormonska joga za harmonično življenje, ki je objavljen na spletni strani Lifestyle.enaa.com.

.......................

Preberite si kratko novico o izidu knjige HORMONSKA JOGA, ki je objavljen na spletni strani ljnovice.com.

.......................

»Mi vsi smo princi in princeske na zrnu graha svojih hormonov«

Profesorica Dinah Rodrigues iz Brazilije je metodo Hormone Yoga Therapy – hormonalna joga - zasnovala v devetdesetih letih prejšnjega tisočletja ter predstavlja naravno holistično pomoč pri vzpostavitvi ravnovesja endokrinega sistema našega telesa. Hormonalna joga je učinkovita samo-terapija za vse vrste težav v srednjih letih, je pa odlično pomoč tudi mlajšim ženskam z določenimi težavami kot so PMS, policistični jajčniki, neredna menstruacija in podobno. Dinah Rodrigues je učinkovitost svoje metode dokazala z dolgoletnimi študijami in raziskavami. Prvi rezultati vadbe se pokažejo takoj, najkasneje pa po štirih tednih. Vaje so enostavne, posebno predznanje joge ni potrebno, zahtevajo pa redno prakso.

Program je avtorsko zaščiten in certificiran po metodi Hormone Yoga Therapy – Dinah Rodrigues. V dvodnevnem seminarju naučim celotno sekvenco vaj. Delavnica vsebuje tudi hormony nasvete o prehrani in načinu življenja ter protistresne asane. Živeti v harmoniji s »hormony yogo«!

.......................

Zakaj kačji pastir?

Kačji pastir je ena najstarejših živalskih vrst, predvsem pa tudi ena najbolj gracilnih in elegantnih. Simbolizira preobrazbo, lepoto, trajanje in radoživost. Harmonična pojavnost kačjega pastirja se lepo prilega projektu HORMONY in simbolizira hormonsko ravnovesje ter sinhrono delovanje našega endokrinega sistema.

Ker je pastir kač, kačji pastir simbolizira tudi čuvaja kundalini energije, ki je eden od podstavkov hormonalne joge. Simbol za kundalini je speča, zvita kača, ki se ob iniciaciji oziroma prebujenju vzpenja navzgor in elegantno balansira po lotosovih cvetovih čaker naše jogijske anatomije.

Hormone yoga therapy je tudi vse to strnila v uporabno jogijsko vadbo za vsak dan.

Hormony Yoga - hormonska joga 2011©
www.hormony-joga.si